Sluiting van het laatste Covid-19 vaccinatiecentrum

Het Covid-19 vaccinatiecentrum “Pacheco” sloot op vrijdag 17 maart eind van de namiddag de deuren. Deze sluiting is de laatste stap in het plan om de massavaccinatiecentra in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest af te bouwen. In totaal werden in het Pacheco Center 301.500 vaccindosissen toegediend. De vaccinatie tegen Covid-19 gaat in het Brussels Gewest wel nog op lokale wijze door: in apotheken, bij huisartsen, medische centra en medische huizen blijft de Brusselse bevolking welkom.  

 Het gingom een volgende stap in de strijd tegen het coronavirus: na iets meer dan twee jaar sloothet vaccinatiecentrum Pacheco de deuren. Deze beslissing maakte deel uit van de aangepaste vaccinatiestrategie van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC). Enerzijds rechtvaardigen de epidemiologische indicatoren niet langer de instandhouding van een grootschalig vaccinatiedispositief. Anderzijds voldoet het vaccinatieaanbod in de eerstelijnszorg (huisarts, apotheek, medische huizen en centra) aan de huidige behoeften van de Brusselse bevolking. 

De eerstelijnszorg neemt de vaccinaties over  

In de huidige context van het einde van de pandemie blijft vaccinatie tegen Covid-19 toch een belangrijke stap om zich tegen dit virus te beschermen. De inwoners van Brussel kunnen zich nog op verschillende manieren laten vaccineren: bij huisartsen, apothekers, medische huizen en medische centra die aan de vaccinatie deelnemen. Voor pediatrische vaccins en mensen met allergieën bestaan er alternatieven om zich te laten vaccineren. Praktische informatie hierover is terug te vinden op de website coronavirus.brussels. Het callcenter blijft bereikbaar via het nummer 02 214 19 19.