Vaccinatiecentra Vorst en St-Pieters-Woluwe sluiten eind november

De epidemiologische indicatoren voor zowel Covid-19 als apenpokken staan al enkele weken in het groen en de vaccinatieactiviteit tegen deze twee ziekten bevindt zich nu in een neerwaartse fase. Als gevolg hiervan past de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) haar vaccinatiestrategie aan.

Overgangs- en afbouwplan voor de massa-vaccinatiecentra in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 

Dit zijn de belangrijkste stappen van dit plan:
• De vaccinatiecentra in Vorst en Sint-Pieters-Woluwe sluiten op 30 november 2022.
• Het vaccinatiecentrum in Molenbeek daarentegen sluit op 31 december 2022.
• Het vaccinatiecentrum Pacheco zal tot 31 maart 2023 zijn vaccinatieactiviteit
voortzetten, wel met beperkte openingstijden.

Deze beslissingen werden genomen om de bevolking een gevarieerd en lokaal vaccinatieaanbod te blijven aanbieden. Dit met een zo efficiënt mogelijk gebruik van de overheidsmiddelen en met de steun van de eerste en tweedelijnszorgverleners (officina-apothekers, artsen, verpleegkundigen), die de laatste weken steeds meer betrokken partij zijn.

Geleidelijke stopzetting van de preventieve vaccinatie tegen apenpokken in het vaccinatiecentrum Pacheco

Sedert zaterdag 12 november worden geen eerste dosissen meer toegediend. Op zaterdag 17 december wordt dan gestopt met het toedienen van de tweede dosissen (de tweede dosis moet binnen 28-35 dagen na de eerste dosis worden
toegediend).
Preventieve vaccinatie blijft echter mogelijk in de 2 ziekenhuizen die deze momenteel aanbieden:
– UMC Sint-Pieter
– UZ Brussel

Photo credit: MetsikGarden - Pixabay