“Jij bent een deel van de oplossing”

De GGC lanceert een nieuwe campagne

Brussel – Op 2 oktober 2020 lanceert de GGC een ​​nieuwe campagne om de Brusselse bevolking te bedanken. Dankbetuigingen zijn gericht aan arbeiders, werkgevers, jongeren, senioren, gezinnen … Kortom, aan alle burgers die elke dag inspanningen leveren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Sinds maart 2020 heeft het coronavirus ons dagelijks leven veranderd. We vertoeven ergens tussen angst en ergernis en hopen dat we binnenkort het ‘normale’ leven weer zullen kunnen opnemen. De drang om verloren vrijheden terug te winnen, opnieuw aan groepsactiviteiten te kunnen deelnemen, in een opwelling op reis te kunnen vertrekken of het nachtleven opnieuw te herontdekken, is groot.

Toch zijn we genoodzaakt te erkennen dat we bij gebrek aan een vaccin of een behandeling voor Covid-19 moeten leren leven met het coronavirus.

Deze nieuwe manier van samenleven kan echter alleen maar slagen als iedereen volhardt en dezelfde grote inspanningen blijft leveren die deze gezondheidscrisis sinds haar aanvang van ons verwacht.

Om het moreel van de Brusselaars op te krikken en hen aan te moedigen om waakzaam te blijven, lanceert de GGC een dankcampagne voor alle burgers die elke dag een bijdrage leveren om de infectieketen van het virus te doorbreken. Van verplegend personeel tot horecapersoneel, inclusief winkeliers, politie, buurtambtenaren, gemeenten, werkgevers, studenten, senioren, gezinnen, callcentermedewerkers… We beschikken allemaal over de mogelijkheid om het verschil te maken en terrein te winnen in de strijd tegen het virus, hetgeen zich vertaalt in de slogan van de campagne:

 “jij bent een deel van de oplossing”.

De toon van de campagne zal resoluut positief en inclusief zijn. Hiermee beoogt men een ander referentiekader te creëren dat iedereen terug hoop verschaft en een vooruitzicht biedt op een meer duurzame levensstijl waarbij men het virus onder controle heeft.  

Om die reden wordt iedereen bedankt die maskers draagt in gesloten ruimtes, iedereen die de sociale afstand respecteert in winkels, iedereen die naar school of naar het werk gaat en uiteraard  ook de journalisten die ons tijdens de pandemie blijven informeren.
Bij de GGC zijn we ervan overtuigd dat we het coronavirus kunnen overwinnen door persoonlijk engagement en collectief doorzettingsvermogen.

Dank u wel!