Boosterdosis vanaf nu beschikbaar voor alle meerderjarige Brusselaars

Na het groene licht van de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid kunnen alle meerderjarige Brusselaars die in aanmerking komen vanaf nu hun herhalingsdosis krijgen. De uitnodigingen worden momenteel in volgorde van prioriteit verzonden. Om er zeker van te zijn dat u gevaccineerd kan worden op uw moment naar voorkeur, raden wij u aan om een afspraak te maken via het platform Bru-Vax of door te bellen naar het callcenter.

Vanaf 29 november kunnen alle volwassen Brusselaars een herhalingsdosis krijgen indien ze dat wensen en dit volgens het tijdsinterval na hun laatste dosis: 2 maanden na de enkele dosis van Johnson&Johnson, 4 maanden na de tweede dosis van AstraZeneca en 6 maanden na de tweede dosis van Pfizer/Moderna. De uitnodigingen hiervoor worden deze week progressief verstuurd in functie van dalende leeftijd, waarbij er steeds voorrang gegeven wordt aan de doelgroepen die eerder opgeroepen werden (immuungecompromitteerden, 65-plussers, zorgpersoneel). De vaccinatiecapaciteiten van de GGC zijn klaar om alle Brusselaars te ontvangen; het huidige systeem om de 1e/2e dosis toe te dienen wordt versterkt. Zo werd het Militair Hospitaal Koningin Astrid heropend op 22/11 naast de 4 vaccinatiecentra die al operationeel zijn sinds het begin van de campagne (Vorst/Molenbeek/Pacheco/Sint-Pieters-Woluwe). Alle gedecentraliseerde vaccinatiepunten in de gemeentes, stations, kantoren van de ziekenfondsen, apotheken en ziekenhuizen houden we langer open en zullen opnieuw vaker beschikbaar zijn.

De overheid beveelt wel sterk aan op een afspraak te maken via het platform Bru-Vax of door te bellen naar het callcenter op 02/214.19.19. Wanneer iemand een afspraak wil maken op Bru-Vax, zal die persoon moeten kunnen bevestigen dat hij in aanmerking komt op basis van het vereiste tijdsinterval tussen de dosissen (minstens 2 maanden na het vaccin Johnson&Johnson, minstens 4 maanden voor AstraZeneca, minstens 6 maanden voor Pfizer/Moderna).

Wanneer men zich aanmeldt in een van de vaccinatieposten, zal de identeit van de persoon in kwestie gecontroleerd worden alsook of die in aanmerking komt. Daarom moet iedereen zowel zijn identeitskaart als Covid Safe Ticket of vaccinatiekaartje meebrengen.

Inge Neven, coronacrisismanager van de GGC: “De beslissing om de boosterdosis uit te breiden naar alle Brusselaars is mogelijk dankzij de vaccinatiecapaciteiten van het Brussels Gewest, die momenteel gelijkwaardig zijn aan die van in mei 2021. Op die manier willen we zoveel mogelijk tijdssloten invullen en zo een optimale doorstroming van de vaccinaties garanderen. Indien nodig, zullen we onze openingsuren verlengen. En ten slotte laten we een grote capaciteit over voor de toediening van de eerste dosissen. Die basisbescherming blijft onze prioriteit.”