Nieuws – 11/03/2020 om 9.00 uur

Eerste dode door coronavirus in België

BRUSSEL, 11/03/2020 – Maggie De Block en Alain Maron, ministers van Volksgezondheid op federaal en Brussels niveau, melden het overlijden van een patiënt die besmet was met het coronavirus.  Het gaat om de eerste dode in België. 

‘Ondanks de kwaliteit van de toegediende zorgen door de medische teams, is een 90-jarige patiënt overleden’, zegt minister De Block. ‘In naam van de federale regering bied ik mijn oprechte medeleven aan zijn naasten aan en wens ik hen veel moed in dit moeilijk moment. Ik bedank ook het voltallige medische personeel voor zijn professionalisme en beschikbaarheid.’ 

‘Onze gedachten gaan vandaag uit naar de familie, maar ook naar het medisch personeel dat sinds de komst van het coronavirus ononderbroken aan de slag is, met professionalisme en koelbloedigheid’, vult Brussels minister van Gezondheid Alain Maron aan.

Beide ministers roepen de media op de rouwperiode van de familie van de overleden patiënt te respecteren.

De FOD Volksgezondheid organiseert vandaag om 11.00 uur een persmoment.Wetenschappelijke experts, de medisch directeur en de hoofdarts van de Iris Ziekenhuizen Zuid, waar de patiënt verbleef, zullen aanwezig zijn.

(FOD Volksgezondheid, Victor Hortaplein 40/19, Brussel. Parkeermogelijkheid op verdieping -6)