Solidariteitsacties

Op de website Brussels helps, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), de Franstalige Gemeenschapscommissie (COCOF), de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) hebben met de hulp van Iriscare, CIBG, BRUZZ, Muntpunt en anderen de handen ineengeslagen om bewoners en verenigingen die hulp nodig hebben in contact te brengen met diegenen die hun diensten vrijwillig aanbieden.

Deze andere site solidairair.brussels, gelanceerd door burgers, somt ook verschillende solidariteitsacties op die in Brussel worden gelanceerd sinds het opduiken van het Coronavirus COVID-19. U vindt er ook initiatieven om kunst in huis te halen wanneer u moet binnenblijven, tips om stress te beheersen in crisissituaties of online cursussen om te blijven leren van thuis uit. 

De website maskers-coronavirus.brussels biedt u een tutorial aan om spatbestendige maskers zelf te maken.

⚠️ Dit deel van de website coronavirus.brussels bevat verwijzingen of links naar informatie van niet-officiële organisaties. Deze gegevens worden enkel ter informatie verstrekt; het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan de relevantie, de actualiteit of de juistheid van deze externe informatie niet garanderen en wijst elke verantwoordelijkheid in dit verband af.