Grâce à leur certificat Covid, deux personnes masquées peuvent voyager et sont dans un aéroport, tirant des valises.

De maatregelen voor wie terugkeert uit een rode zone worden aangescherpt

Omdat het aantal besmettingen is toegenomen door terugkerende reizigers, gaat het Brussels Gewest nu een stap verder. Naast de federale verplichting om zich te laten testen op de eerste en de zevende dag na terugkeer uit een rode zone binnen de Europese Unie of het Schengengebied of uit een rode zone op de witte lijst van niet Europese landen, moeten personen die niet gevaccineerd zijn of geen herstelcertificaat hebben en die na aankomst in België in Brussel zullen verblijven, vanaf 21 september 2021 10 dagen lang in quarantaine gaan.

De quarantaine kan worden verkort na ontvangst van een negatieve uitslag van de test die op de 7e dag werd afgenomen.

De GGC wijst er nogmaals op dat het belangrijk is dat iedereen die in België aankomt, het PLF-formulier (Passenger Locator Form) correct invult vóór zijn/haar terugkeer naar België, zodat er een correcte follow-up kan gebeuren (instructies inzake tests en quarantaine). 

Ter herinnering: in het Brussels Gewest is telewerken nog steeds aanbevolen. 

In bepaalde uitzonderlijke gevallen is er geen test en/of quarantaine nodig. Deze uitzonderingen vind je terug op de website www.info-coronavirus.be.