emoticon van een lachende man op een stoep "blijf veilig" voor de covid

Coronacrisis: lijst met ministeriële, federale en Brusselse besluiten

Sinds 12 maart 2020 hebben de federale en gewestelijke regeringen verschillende besluiten uitgevaardigd in de strijd tegen het coronavirus. Ontdek hier welke federale en Brusselse maatregelen en bepalingen worden toegepast in het crisisbeheer.

Sinds de activatie van de federale fase van het crisisbeheer worden er regelmatig beslissingen genomen door de Nationale Veiligheidsraad. Dat heeft geleid tot verschillende bepalingen en uitvoeringsmaatregelen voor het hele land. Je kan een overzicht van alle ministeriële en federale besluiten terugvinden op de website van Brussel Preventie & Veiligheid.

Op gewestelijk niveau is het de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die bepalingen moet opstellen en maatregelen moet nemen die van toepassing zijn op het Brussels grondgebied. Een overzicht van alle bepalingen die werden opgesteld in het kader van de coronacrisis kan je vinden op de website van Brussel Preventie & Veiligheid.

Wil je meer weten over de Brusselse maatregelen? Kijk dan op onze pagina over de gezondheidsmaatregelen.