Uitbreiding van de vaccinatie van kinderen (5-11 jaar)

Vanaf maandag 10 januari 2022 zal de vaccinatiecampagne voor kinderen op grotere schaal uitgerold worden. Deze maandag zullen, naast het vaccinatiecentrum Pacheco, de vaccinatiecentra Anderlecht, Vorst, Militair
Hospitaal Koningin Astrid, Molenbeek, Ukkel en Sint-Pieters-Woluwe kinderen ontvangen.

Dankzij de samenwerking met de uitgeverij van de Smurfen zullen de centra versierd worden met de kleine blauwe mannetjes, zoals in het vaccinatiecentrum Pacheco reeds het geval is. Bovendien zullen er aparte vaccinatiecabines voorzien worden voor de vaccinatie van de kinderen. Er zal ook een dokter aanwezig zijn om alle vragen van de ouders en de kinderen te beantwoorden.

Om praktische redenen worden de vaccinatieslots voor de kinderen tussen 5 en 11 jaar buiten de schooluren voorzien:

  • Anderlecht: elke woensdag van 12u30 tot 18u00 en elke zaterdag van 8u30 tot 14u00,
  • Vorst: elke zaterdag van 9u30 tot 16u30,
  • Militair Hospitaal Koningin Astrid: van maandag tot vrijdag van 15u00 tot 17u00,
  • Molenbeek: elke woensdag van 12u30 tot 17u30,
  • Pacheco: van maandag tot zaterdag van 9u30 tot 17u00,
  • Ukkel: elke woensdag van 14u00 tot 16u30,
  • Sint-Pieters-Woluwe: elke dag van 9u00 tot 17u00, behalve op dinsdag en woensdag van 9u00 tot 21u00

Het is verplicht om een afspraak te maken voor de kindervaccinatie via het platform Bru-Vax, of door te bellen naar het callcenter op 02/214.19.19. Ouders kunnen een afspraak maken voor hun kinderen door hun rijksregisternummer en de postcode van hun gemeente door te geven.

Kinderen moeten op de dag van hun vaccinatie begeleid worden door een van hun ouders of hun wettelijke voogd en hun identiteitskaart meebrengen.

Ter herinnering zullen de kinderen gevaccineerd worden met een pediatrische versie van het Pfizervaccin dat in twee doses toegediend zal worden met een tijdsinterval van 35 dagen. Dit vaccin werd goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau.

Voor alle vragen over de vaccinatie van kinderen, kan u onze FAQ raadplegen.